diumenge, 16 de maig del 2010

Raimon torna a Xàtiva




El cantautor socarrat ha tornat aquest cap de setmana a la seua terra per tal d'oferir 3 concerts als seus paisans. Dissabte a les set i mitja de la vesprada i a les onze de la nit, i diumenge a les set i mitja de nou; al “Gran Teatre” de Xàtiva. Totes les entrades s'esgotaren al poc de sortir a la venta.

Des de l'any 2002, Raimon no havia tornat a visitar Xàtiva, i huit anys després torna al seu “Carrer Blanc on va deixar sa mare sola”. I ho fa amb motiu del 50 aniversari de la que ha estat la seua gran obra d'art, la cançó d'Al Vent, el tema que va tancar el recital i va arrencar al públic un aplaudiment ple d'admiració. Va oferir als assistents un llarg llistat de cançons entre les que s'escoltaven els seus grans temes i també d'altres inèdites, escrites al llarg de la seua carrera musical però mai editades, en les que continuava amb el seu estil tan identificatiu però al mateix temps aportava novetats adaptades a la nova època.

Al seus 70 anys, Raimon va causar enveja entre el públic al demostrar que l'edat no l'impedeix continuar amb la seua gira, i el propòsit d'estendre arreu de tot el territori la cultura de la cançó en llengua catalana.

Qui ha estat un dels majors representants del moviment antifranquista de “La nova cançó”, no es va acomiadar de Xàtiva amb un adéu, sinó amb un “fins la pròxima”. Aci t'esperem doncs.

dijous, 13 de maig del 2010

Mujeres en Lucha

Exposició de fotografies de la barriada de la Palma - Palmilla (Màlaga) als balcons del C/Blan del dijous 13 al 18 de Maig, i el diumenge 16 des de les 18h projecció del Documental "Mujeres en lucha" al local de Camot, C/Blanc nº9

Vos esperem.

Podeu descarregar el Pamflet de l'expossició a http://www.megaupload.com/?d=PZBTXXGL

Sinopsis

Adelina, Luisa, María y Nieves viven en la barriada marginada Palma-Palmilla, a diez minutos de la capital de la Costa del Sol, en esa próspera Málaga que se promociona como uno de los principales puntos turísticos de Europa. Sin embargo, si preguntas a un turista, ni si quiera sabrá que existe o, probablemente, le habrán advertido que no se acerque allí.

Cada día trabajan, sacan adelante a sus familias y viven honradamente. Sin embargo, el resto de la ciudad piensa que ellas son delincuentes. Pierden empleos por decir donde viven y tienen miedo de que algún día, su casa se invada de ratas por la falta de saneamiento público, o se incendie como a muchos de sus vecinos, porque la compañía de electricidad se niega a arreglar los contadores de la luz. Comprova l'ortografia

Cuatro historias esencialmente humanas que, conectadas en la lucha social en la que se embarcan en la asociación de vecinos “Los Paraos”, nos enseñan como se puede llegar a transformar las dificultades en alegría de vivir, fabricando un espíritu que les impulsa a unirse y luchar por lo que les corresponde, mirando siempre hacia delante, haciéndonos reír.