dijous, 30 de desembre del 2010

Celebració dels 2 anys de Cremats

Com ja sabeu, fa dos dies (28 desembre) Cremats celebrava el seu segon aniversari, moltes felicitats de nou cremadets!!

Volguérem sortir a fer una excursioneta per diferents paratges socarrats, ja que es tractava d'un dia molt important i calia fer alguna cosa diferent al de tots els dies.
Encara que el dinar no fou 'de luxe', les papes i els entrepans a mitjan serra feren la seua feina, no necessitàvem més!

A continuació podeu veure algunes fotos dels paratges que visitàrem, que tan bones vistes no es poden quedar sols entre nosaltres!

Gràcies a tots els que ajuden a que Cremats continue endavant.

MOLTES FELICITATS!!!!!!








dimarts, 28 de desembre del 2010

2 anys de CREMATS!!!!!!!!! Gràcies gentola

No és una innocentada!! Avui fa 2 anys de CREMATS des d'aquell 28 desembre del 2008.

Gràcies a tots els que heu compartit amb nosaltres les ganes de lluitar i canviar les coses al llarg d'aquest temps, esperem trobar-nos de nou i amb més ganes que mai.

Vos deixe'm aquest temeta de Answer "Anys", que ens ve al pel per a l'ocasió.

Un abraç i ens vegem als carrers!!!

dissabte, 18 de desembre del 2010

Xiquet Palestí presència l'arrest del seu pare



Aquest vídeo mostra l'arrest d'un home palestí que estava acusat de robar aigua. El seu fill de sols 5 anys presència aquest moment, tan traumàtic per a un xiquet de tan curta edat, i lluita perquè no s'enduguen al seu pare.

Una reacció tan valenta per part del xiquet, mostra la por en la que viu el poble palestí al seu dia a dia, sempre amb el dubte de si serà hui o demà quan sofriran un atac per part d'Israel. L'experiència els diu, que un arrest com aquest, amb una simple acusació de 'furtar aigua', pot acabar amb la mort, per aquest motiu el xiquet posa totes les seues forces per tal d'evitar que eixe siga el destí del seu pare.

Llibertat per al poble Palestí

dijous, 16 de desembre del 2010

Vaga de Consum 21 Desembre "Donde más les duele"


Fort Apache (per a descarregar en l'apartat Música) - Nega y Sophie Zoo

Sembla que tindre un efecte REAL sobre la consciencia de la població, o sobre les decisions polítiques, o sobre la voràgine capitalista a través de grans mobilitzacions com la del 29 de Setembre, són avui en dia camins curts que no ens porten a cap lloc.

La reforma laboral ja estava imposada abans de la vaga i com era previsible, en contra del que dictaminava el govern, aquesta ha enfonsat encara més la situació de precarietat i abandonament que sofrim com a esclaus d'aquest sistema. Si més no, accions individuals contra la banca, com la del 7 de desembre tampoc han sorgit efecte o no ha tingut el ressò suficient, al temps que es criminalitza la dissidència o la contrainformació com ara en el cas de WikiLeaks.

I com si no en tinguérem prou, l'atac contra el sistema de "des-protecció" social com ara l'imminent reforma del sistema de pensions o la supressió de la prestació dels insolents 426€, que són més una burla que una mesura anticrisi, fent de la situació actual un moment més idoni per a plantejar-se el suïcidi que per a pensar en estratègies de canvi.

Així i tot, sempre estem a temps d'escoltar "l'esperança és l'últim que es perd", així que aquest dimarts vinent, 21 de desembre diferents organitzacions i moviments estan posant en marxa una VAGA DE CONSUM. Més que un crit a la mobilització és una invitació a "donar l'esquena al capital", a través d'incidir en un dels punts neuràlgics del mateix, el consumisme, malaltia que a totes i tots afecta. És difícil paralitzar els mitjans de producció, és difícil redirigir la política, però recau en l'actitud individual o d'entitats socials no contribuir a la suma d'ingressos del capitalisme de forma continua, desenfrenada i insostenible, sobre tot en aquestes "felices compras" de nadal.

Clar que... no deguem caure en netejar la consciencia en una acció puntual, sinó que cal repensar individual i col·lectivament perquè estem despilfarrant les nostres vides a través del consum, que ens impulsa a fer-ho i com podem aturar-ho. Per això, aquest 21 de desembre VAGA DE CONSUM i punt inicial (o no) per a tirar endavant noves lluites i formes de subsistència.

Més informació en http://www.huelgaconsumo.org/



Menys consum, Més lliures!!

dilluns, 13 de desembre del 2010

Ja tenim disponible en cremats... + Llibres + Lliures

Podeu aquirir-los a través del correu electrònic de cremats (premeu ací) o a Camot C/Blan nº9 Xàtiva.


OLIENDO NUESTRA REALIDAD:
Reflexiones para la transformación social 5€
Gent de Baladre (Manolo Cañada, Óscar Gª Jurado, José Iglesias Fdez. y Manuel Sáez Bayona)
Editen: Baladre, Libreandeo y Zambra. Col·laboren: CGT y Ecologistas en Acción - Octubre 2010

"El llibre està format per un conjunt d'anàlisis i propostes que es sumen al conjunt d'eines que s'han anat formulant en el procés d'aprofundir en la transformació social i la recerca d'alternatives efectives al model capitalista. Ara també, la seua validesa, a l'igual que passa amb la totalitat de ferramentes i alternatives amb les que treballem a diari, aquestes estan subjectes a la capacitat que tenen de ser aplicades des de baix, si contribueixen a transformar socialment i si sumen arguments que útils per a intervindre per canviar la nostra realitat."





Vivir donde quieras: Estudio sobre la viabilidad social y económica de la Renta Básica de las Iguales en el municipio de Alfafar (País Valencià) 8€
Enrique Gª Escamilla (coord.), Manuel Sáez Bayona (coord.), Amalia Esquerdo, Cristina Gª López, José Iglesias Fdez., Vicent Marchirant, Natalia Menghini, Marysol Molina Zafra, Irene Polo Bernabeu, Miguel Ángel Rejano Morales
Editen: Baladre y Zambra. Colabora: CGT - Octubre 2010

"I si el capitalisme ha demostrat àmpliament que és capaç d'augmentar els seus beneficis durant una crisi tan greu com la que estem patint la majoria, és evident que propostes tan realistes com la d'exigir a l'Estat còmplice que establisca una renda mínima i suficient, amb caràcter universal i indefinit, com a fórmula eficaç de combatre les dramàtiques conseqüències de l'atur-problema social que estat i capital reconeixen com irresoluble-garantint a tota la ciutadania els recursos imprescindibles per disfrutar d'una vida digna, sense haver de veure's en l'obligació de vendre la seva força de treball a qualsevol preu i sense cap dret."

dimarts, 7 de desembre del 2010

Presentació del llibre "Vivir donde quieras" - Estudi de Renda Bàsica de les Iguals al municipi d'Alfafar al País Valencià - 11 Desembre 12h - Xàtiva

Cremats i Camot tenim el plaer d'oferir-vos la primera presentació oficial al País Valencià de L'estudi sobre la viabilitat social i econòmica de la Renda Bàsica de les Iguals en el municipi d'Alfafar.

Enrique Gª Escamilla (coord.), Manuel Sáez Bayona (coord.), Amalia Esquerdo, Cristina Gª López, José Iglesias Fdez., Vicent Marchirant, Natalia Menghini, Marysol Molina Zafra, Irene Polo Bernabeu, Miguel Ángel Rejano Morales
Editen: Baladre y Zambra. Col·labora: CGT - Octubre 2010

Y si el capitalismo ha demostrado sobradamente que es capaz de aumentar sus beneficios durante una crisis tan grave como la que estamos padeciendo la mayoría, es evidente que propuestas tan realistas como la de exigir al Estado cómplice que establezca una renta mínima y suficiente, con carácter universal e indefinido, como fórmula eficaz de combatir las dramáticas consecuencias del paro -problema social que estado y capital reconocen como irresoluble- garantizando a toda la ciudadanía los recursos imprescindibles para disfrutar de una vida digna, sin tener que verse en la obligación de vender su fuerza de trabajo a cualquier precio y sin ningún derecho.

L'acte tindrà lloc el proper dissabte 11 de Desembre al c/Blanc nº9 (Camot) de Xàtiva a les 12:00 amb Manolo Sàez (coordinador de l'estudi i membre de Zambra i de Baladre) i amb algun veí del Parke Alkosa - Alfafar, membre de la Koordinadora de Kolectius del Parke.

A més, després a les 14:00 hi haurà dinar popular amb cassoles d'arròs al forn a càrrec dels grup de cuiners "Arnadí Crew" i tertúlia.

Esperem que siga del vostre interès.

Un abraç i a difondre!!

Més informació en:
http://koordinadorapark.blogspot.com/
http://planetafinito.org/
http://www.redasociativa.org/zambra/
http://www.redasociativa.org/baladre/

diumenge, 5 de desembre del 2010

Xerrada de Cremats a la Universitat de Gandia

Cremats Xàtiva va realitzar el passat dijous 2 de desembre dues xerrades per als alumnes de tercer d'ambientals que estudien a la Universitat de Gandia (extensió de la Universitat Politècnica de València). La seua professora de 'Sociologia' va decidir que estaria interessant que gent jove anara a donar a conèixer als alumnes una nova forma de mantenir relacions amb els semblants, com és l'associacionisme.

Aquestes dues xerrades tractaven els següents temes:

- Per una part, dos components de Cremats parlaren sobre l'associacionisme des de la seua pròpia experiència. Explicaren els principis, passat i estat actual de Cremats, i, com que es tractava de gent que estudia ambientals, feren un debat sobre el paper que representen els moviments socials amb temes ecològics i les alternatives possibles al “macroabocador” de Llanera. La gent va mostrar força interès i una participació que ens va sorprendre als organitzadors.






- Per altra part, un tercer component de Cremats va explicar una diferent forma de tractar la situació econòmica, molt allunyada del sistema capitalista actualment imposat. Els estudiants varen poder conèixer els principals fonaments en que es construeix la 'Renta Básica de las iguales' seguint els estudis en que es basa el llibre 'Vivir donde quieras. Estudio sobre la viabilidad social y económica de la Renta Básica de las iguales en el municipio de Alfafar (País Valencià)'. Una vegada més, la participació va ser excel·lent. Els alumnes li pegaren mil voltes a la possible introducció d'alternatives com aquesta a l'actual sistema econòmic. Arribaren a la conclusió, de que el treball assalariat és un dels principals culpables de la destrucció tant ambiental com humana.







Com arribar a aquesta conclusió? Assisteix a la, més que possible, pròxima xerrada, de la qual penjarem ací la informació.


Moltes gràcies a Paloma (professora) per oferir-nos aquesta oportunitat, als alumnes per la seua atenció i participació, i a Cremats per treballar per a que un projecte com aquest continue endavant.

dissabte, 4 de desembre del 2010

Mesa rodona a Xàtiva sobre la situació post-29S


Per al proper divendres, dia 10 de desembre, caMot ha organitzat una mesa rodona amb l'objecte de contribuir al debat sobre la situació social i política que tenim després de la vaga general del 29 de setembre. Els ponents seran representants de cinc agrupacions sindicals: CCOO, UGT, CGT, CNT i Intersindical Valenciana.

Quines són les estratègies a seguir ara mateix des del món sindical? Es prepara algun tipus de mobilització? Té marxa enrere el procés de reducció de l'Estat del benestar?

La Casa de Cultura de Xàtiva serà el lloc on, primerament, els membres de cada sindicat exposaran els seus punts de vista i, després, s'obrirà el debat amb el públic assistent. L'activitat començarà a les 19 hores.