dijous, 8 de juliol del 2010

Sentència per als components de 'Blood & Honour'

El passat dilluns 5 de juliol, es va fer pública la sentència contra el grup neonazi 'Blood & Honour'. Foren jutjats 18 dels seus components: Roberto L.U., Alberto L.U., Tomás B.L., Daniel B.G., Jose María A.B., Francisco Jose L.P., Alberto C.M., Luis Gonzaga L.M., Angel Manuel U.M., Sergio F.P., David A.R., Jorge V.C., Jorge G.M., Francisco Javier B.P., Ignacio M.B., Sergio R.D., Gustavo A.G., Oscar N.F.

Estaven acusats per l'ONG Moviment Contra la Intolerància per fomentar la xenofòbia, la violència i l'odi contra determinats grups que ells mateixos consideren inferiors, a més de comprar i vendre armes de defense il·legals. Amb aquesta venta d'armes, també de Cd's de grups de música neonazis, concerts i les quotes dels afiliats, aconseguien mantenir l'associació.

La sentència falla en:

- Absoldre lliurement a Jorge G.M., Francisco Javier B.P. i a Ignacio M.B. Dels delits d'associació il·lícita i tinència d'armes.

- Absoldre lliurement a Alberto L.U., Tomás B.L., Daniel B.G., Jose María A.B., Alberto C.M., Luis Gonzaga R.M., Ángel Manuel U.M., Sergio F.P., David A.R., Jorge V.C., Sergio R.D., Gustavo A.G. I Oscar N.F. de tinència d'armes.

- Condemnar a Roberto L.U. per associació il·lícita amb presó de dos anys, multa de dotze mesos amb una quota de 180 euros/mes i inhabilitació especial per al treball o càrrec públic durant sis anys. També per tinència d'armes prohibides amb presó d'un any i el pagament de 2/35 part de les costes processals.

- Condemnar a Francisco Jose L.P. per associació il·lícita amb presó de dos anys, multa de dotze mesos amb una quota de 180 euros/mes i inhabilitació especial per al treball o càrrec públic durant sis anys. També per tinència d'armes prohibides amb presó d'un any i sis mesos i el pagament de 2/35 part de les costes processals.

- Condemnar a Alberto L.U. per associació il·lícita amb presó de dos anys, multa de dotze mesos amb una quota de 180 euros/mes i inhabilitació especial per al treball o càrrec públic durant sis anys i pagament de 1/35 part de les costes processals.

- Condemnar a Tomás B.L., Daniel B.G., Jose María A.B., Alberto C.M., Luis Gonzaga R.M., Ángel Manuel U.M., Sergio F.P., David A.R., Jorge V.C., Sergio R.D. i Gustavo A.G. per associació il·lícita amb presó d'un any i multa de dotze mesos amb una quota de 180 euros/mes i pagament de 1/35 part de les costes processals.

- S'acorda la dissolució de l'associació 'Blood & Honour'.

Una sentència que, després de que Roberto L.U. i Francisco José L.P, junt a una tercera persona no acusada, crearen en 1999 l'associació neonazi ha tardat en publicar-se. Massa anys hem estat aguantant a aquestos impresentables.
D'aquestos, tots menys un dels acusats foren candidats a les eleccions generals del 2004 pel Moviment Social Republicà (MSR). Un partit que, junt a Espanya 2000 i Front Nacional, s'autodenominen “tripartit patriota”. No sols es tindria que haver evitat eixa candidatura, sinó que també la seua creació des d'un principi per tal d'evitar que es feren forts durant aquests 11 anys.


(Article escrit amb informació extreta directament de la Sentència num. 259, publicada el 5 de juliol de l'any 2010 pe l'Audiència Provincial de Madrid)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada