dilluns, 5 de juliol del 2010

Un grup de persones es reuneixen per la llibertat de decisió front a l'avort



Dilluns, 5 juliol

Per tota Xàtiva s'han pogut veure aquesta última setmana uns cartells que anunciaven una concentració en contra de l'avort el passat diumenge 4 davant l'ajuntament de Xàtiva. La polèmica ha saltat arrel de l'entrada en vigor el dilluns 5 de juliol de la llei de Salut Sexual i Reproductiva, que, encara que està sent analitzada la seua constitucionalitat, permet interrompre l'embaràs voluntàriament fins a la 14 setmana de gestació. D'aquesta forma, es converteix en un dret la decisió particular a continuar o no endavant amb l'embaràs. Amb açò, un grup de persones de Xàtiva es va reunir amb ciris i pancartes davant de l'ajuntament per a expressar la seua opinió en contra de l'aprovació d'aquesta llei.

Però enfront d'aquestos, també acudiren a la cita un grup de persones amb una pancarta on es podia llegir “Tu no decideixes x mi”. Aquestos defenien el dret de cadascú a elegir si tenir o no un fill. En molts casos, un embaràs no és desitjat, i amb l'avort s'ofereix la possibilitat d'elegir si continuar endavant o no. Casos com aquestos poden venir d'una violació o un mal ús dels mètodes anticonceptius. El dur una persona al món és un assumpte força seriós, la decisió del qual no depèn de l'església, del govern o d'un 'ens imaginari', sinó de la pròpia persona. Si no es pot mantenir a una criatura, i és segur que no va a tenir la vida que mereix qualsevol humà, val la pena fer-se arrere i no castigar de per vida a un ésser.

Una vesprada d'ideals confrontats, on uns creuen defendre el 'dret a la vida', encara que aquesta siga pèssima, i on altres defenien el dret a la 'llibertat de decisió' de cada individu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada