diumenge, 27 de juny del 2010

Pedreguer promou la III República



El Grup Socialista de Pedreguer, s'ha rebel·lat contra el criteris de la direcció nacional del seu partit, i amb l'ajuda de Bloc i Aixa ha aconseguit amb ple una moció que converteix l'Ajuntament en comissió promotora per a instaurar la III República. Però açò no acaba ací, una vegada posats en la feina, Pedreguer va fe també referència al laïcisme en l'escola pública. L'alcalde, representant del PP, acusa aquest fet de “instigar a la rebel·lió”.

És una gran notícia, que un poble de la nostra zona (nord-est d'Alacant, Marina Alta) tinga iniciatives com aquesta. Pedreguer recolza el canvi de sistema polític i el dret dels ciutadans a escollir la forma d'Estat. Aporta la seua força per tal de derrocar als Borbons del seu tron, hereus de la dictadura franquista. Amb una reforma de la Constitució de 1978, aprovada per referèndum, la Direcció d'Estat deixaria de pertànyer al rei. Actualment, el sistema polític espanyol és la monarquia parlamentaria, en la que el rei té un paper representatiu i els seus poders estan registrats a la Constitució als articles 56-65. La reforma suposaria una supressió d'aquestos articles per tal d'implantar la República.

Aquesta reforma ha estat promoguda per la 'Red de Municipios por la Tercera República'. Es tracta d'una plataforma republicana que es va constituir el passat 26 de juliol de l'any 2007. Onze ajuntaments andalusos presentaren al seu Parlament una moció per tal de poder instaurar la III República. Avui en dia, fan més d'una vintena els pobles que a ella s'han adherit, entre ells Pedreguer, que és el primer en fer-ho al País Valencià. Una iniciativa que, esperem, ajude a donar una empenta a la resta de municipis de la nostra 'terreta' a adherir-se a ella. En ple segle XXI és inadmissible que encara hi hagen monarquies, el poder ha de recaure en el poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada