dimarts, 7 de juny del 2011

Les televisions valencianes a la Berlusconiana

De sobra coneguem... o igual no, l'imperi mediàtic del Berlusconi (wikipedia) a Itàlia. Imagineu (o mireu al vostre televisor) el que suposa tindre el control absolut d'una de les armes de difusió informativa més sobrevalorades, al servei de la política. I es que pareix que els polítics valencians del PP, han fet l'erasmus a Italia i han importat el seu model de manipulació i control polític, sinó ho cregueu mireu:



I es que jo se d'un d'Ontinyent que s'ho curra a patades, i que segur que molts de vosaltres també conegueu. No vos deixe l'enllaç del vídeo perquè pense que després de la feina que s'han pegat els col·legues, el mínim que podem fer és entrar al seu bloc per a veure'l http://anmorsigol.blogspot.com. No cal dir que es gratuït i que està penjat al You Tube, i que per a haver estat fet de forma casera... es mereix un premi al festival Cannes per el seu treball d'investigació, collons i defensa de l'ètica periodística així com de la democràcia al País Valencià.

Amb una banda sonora que de vegades recorda a la música de Emir_Kusturica, aquest documental made in la Vall d'Albaida ens mostra la mala gestió de la Televisió d'Ontinyent, i com no, del nostre estimat Canal Bou. I de com, els polítics se n'han apropiat d'aquestes per crear un monopoli informatiu lluny dels seus escàndols i que vanagloria el regnat populista dels nostres governants.

Ara més que mai, aquesta meravella, amb un lleuger toc a l'estil del APM, ens mostra a través de retalls televissius, discursos i entrevistes a periodistes de renom (com ara el Josep Lluís Fitó, autor de Corrüptia, del qual en aquest bloc ja n'hem fet algunes entrades), així com de joves que han realitzat pràctiques a la televisió ontinyentina, diferents qüestions relacionades amb el control mediàtic i la política. 

El títol llarg a més no poder, aborda durant poc més d'una hora de imatges temes com les falses promeses d'una televissió pública i plural fruit d'un programa electoral, mai millor dit, populista, quins son els mecanísmes de manipulació de la iformació, la mala gestió dels canals públic i la malverssació de fons destinats a informar-nos, les jugades empressarials per a poder emtre de forma monopolista en el nou format TDT, l'autocensura dels propis treballadors fruit de la seua precarietat laboral, la por dels polítics a la transparència dels seus actes, de la importància dels consells audiovisuals inexistents a gran part del territori peninsular, i molts més aspectes referents a la "manipulació informativa i control polític al País Valencià". 

En fi, si teniu temps vegeu-lo, vos dic que no te desperdici en un temps on el dèficit democràtic ens obliga de bon gust a la mobilització per a defendre els nostres drets com a ciutadans, i si no teniu temps de veure-lo, doncs engegueu canal bou i veureu perquè censuren TV3,
i si pareu atenció... 
se n'adonareu de la manipulació. 

Pd: després de fer aquest "pareado" he pensat que fins i tot podriem fer algun dia un pase de video no? Si hem corregiu les faltes hem feu un favor, gràcies. 

1 comentari:

  1. jo ja tinc el documental carregant-se!
    ara quan estiga del tot el veure, ke segur ke val la pena.

    gràcies per aconsellar-nos-el marxi

    ResponElimina