diumenge, 5 de desembre del 2010

Xerrada de Cremats a la Universitat de Gandia

Cremats Xàtiva va realitzar el passat dijous 2 de desembre dues xerrades per als alumnes de tercer d'ambientals que estudien a la Universitat de Gandia (extensió de la Universitat Politècnica de València). La seua professora de 'Sociologia' va decidir que estaria interessant que gent jove anara a donar a conèixer als alumnes una nova forma de mantenir relacions amb els semblants, com és l'associacionisme.

Aquestes dues xerrades tractaven els següents temes:

- Per una part, dos components de Cremats parlaren sobre l'associacionisme des de la seua pròpia experiència. Explicaren els principis, passat i estat actual de Cremats, i, com que es tractava de gent que estudia ambientals, feren un debat sobre el paper que representen els moviments socials amb temes ecològics i les alternatives possibles al “macroabocador” de Llanera. La gent va mostrar força interès i una participació que ens va sorprendre als organitzadors.






- Per altra part, un tercer component de Cremats va explicar una diferent forma de tractar la situació econòmica, molt allunyada del sistema capitalista actualment imposat. Els estudiants varen poder conèixer els principals fonaments en que es construeix la 'Renta Básica de las iguales' seguint els estudis en que es basa el llibre 'Vivir donde quieras. Estudio sobre la viabilidad social y económica de la Renta Básica de las iguales en el municipio de Alfafar (País Valencià)'. Una vegada més, la participació va ser excel·lent. Els alumnes li pegaren mil voltes a la possible introducció d'alternatives com aquesta a l'actual sistema econòmic. Arribaren a la conclusió, de que el treball assalariat és un dels principals culpables de la destrucció tant ambiental com humana.







Com arribar a aquesta conclusió? Assisteix a la, més que possible, pròxima xerrada, de la qual penjarem ací la informació.


Moltes gràcies a Paloma (professora) per oferir-nos aquesta oportunitat, als alumnes per la seua atenció i participació, i a Cremats per treballar per a que un projecte com aquest continue endavant.

1 comentari: