dissabte, 12 de març del 2011

De l'11 al 14 M 2004




Com sabreu, ahir va fer set anys des que hi va haver un atemptat terrorista a l'estació de trens d'Atocha (Madrid). L'11 de març de 2004 tingueren lloc 10 explosions quasi simultànies en quatre trens diferents a hora punta del matí, cosa que va provocar 191 morts i quasi dos mil ferits.

Tres dies després, el 14 de març, es celebraven les eleccions generals. Foren quatre dies en que la gent demanava respostes, volia saber el 'qui', 'com' i 'perquè' dels fets. El govern que en aquells moments ocupava el càrrec, amb José María Aznar com a president, no oferia el que el poble exigia.

Es celebraren les manifestacions més nombroses que ací s'han viscut fins al moment. Milions de persones sortiren al carrer amb l'ajuda del tràfic de correus per internet i missatges telefònics. Ningú entenia què havia passat, i tots es solidaritzaren amb les famílies i coneguts de les víctimes.

Hi ha un documental, 'Multitudes on-line' que realitza un seguiment de tots els successos que tingueren lloc durant aquestos quatre dies d'incertitud. Està molt interessant, a mi ja me l'han posat en dos assignatures diferents en la universitat.

Aconselle a tots i totes, que quan teniu una estoneta, no és molt llarg, li feu una ullada.


En record d'aquells 191 morts i dels milers de ferits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada