dijous, 24 de març del 2011

Sext dia de conflictes a Libia

Continuem amb la nostra resumida cronologia del conflicte a Líbia:

  • Dia 23 de març, la OTAN intervé en el bloqueig naval per a embargar armes a Líbia. Espanya comença la seua participació: aporta a la lluita un avió de vigilància C-235, una fragata, un submarí, quatre F-18 i un Boeing 707; amb missions diferents. Es mantenen els bombardejos aliats a Trípoli i Misrata. Aquesta última, junt a Ajdabiya, també serà escenari de combats interns.

  • Dia 24 de març, els bombardejos aliats es centren en Trípoli, Misrata i es sumen Tajura, on han atacat una base militar, i Al Jufra. Misrata i Ajdabiya continuen sent punts amb forts conflictes interns. Gadafi s'ha fet amb el control del port de Misrata. Turquia es suma a la OTAN posant a la seua disposició un submarí, quatre fragates i un vaixell per tal de recolzar el bloqueig a Líbia.


El conflicte continua a terres de Líbia. Avui França a destruït un avió de Gadafi per violar la zona d'exclusió aèria (*) en Misrata. Aquesta zona es va establir la setmana passada i ja s'han llençat més de 175 Tomahawks en Líbia.

Misrata està sent actualment el punt més conflictiu de l'operació, que es troba plena de franctiradors als punts més elevats i amb la millor visibilitat de la ciutat. Aquestos han sembrat el pànic entre els civils, ja que disparen contra tot allò que es meneja. Ja són més de 16 persones les que han mort a causa dels dispars dels franctiradors de Gadafi.

Trípoli continua sent bombardejada, però l'ofensiva de Gadafi contra els rebels continua en marxa.

Així estan evolucionant les coses. Continuarem informant.



(*) Zona d'exclusió aèria: àrea que determina l'espai aeri en que no es permet el vol de cap avió o aeronau. S'ha de respectar, si algú vola en espai prohibit, pot ser víctima d'atacs amb l'objectiu de derrocar l'avió que sobrevola la zona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada