dijous, 9 de juny del 2011

Concentració a la Plaça la Verge acaba a les portes de la comissaria de Russafa

Acabe d'arribar a casa, i volia contar-vos-ho tot. Vinc del carrer Zapadores de València, barri Russafa, on està situada la comissaria de la Policia Nacional.

Tot ha començat a les 19:00 h. Hi havia una concentració a la Plaça de la Verge, convocada per Escola Valenciana, en contra de la línia única d'educació. Ha acudit molta gent, tots en defensa de la nostra llengua i en contra d'aquells que la volen abolir. Una vegada allí, han llegit un manifest, i la gent s'ha aborronat quan ha sonat la Muixeranga amb les dolçaines i els tabalets.

Ha pres la paraula una representant de l'Acampada de València pel moviment 15 de Maig. Aquesta ha demanat als assistents que, després de la concentració, s'uniren a ells en solidaritat amb els detinguts d'aquest mig dia i es traslladaren a la Delegació de Govern, a l'avinguda Colón.

La gent no ho ha dubtat, els detinguts són els nostres companys de lluita, i des de Colón, s'ha improvisat una manifestació que ha traslladat a tots els 'indignats' fins a la comissaria de la Policia Nacional on estaven retingudes les 5 persones que al mig dia han estat detingudes.

No puc dir amb certesa una xifra de les persones que allí s'han reunit, eren tants que no es veia el principi i el final de la gentada, però puc dir que es contaven per milers. Han cridat tots al uníson consignes com: “els nacionals als tribunals”, “abans éreu persones, ara policies”, “el president a picassent”, “el de les corts, mala vergonya”, entre altres.


És impressionant la de gent que s'ha mogut, per defensar la llibertat dels 5 companys.


Demà esteu atents a tots els mitjans, encara que la veritat és la que vos acabe de contar.


Última hora: acaben de dir que han alliberat als detinguts!!! Pel que sembla, la gent reunida a la comissaria, s'han traslladat a la Ciutat de la Justícia.

Els detinguts ixen, llibertat amb càrrecs per desobediència i atentat contra l'autoritat. Així ha acabat la història, un final més o menys feliç... no?

4 comentaris:

  1. com va la cosa per allà? se sap si els han imputat algun carrer? gràcies per tindre'ns informats secció de capital, avui hi haurà moviment a la fira alternativa no?

    Recordeu que demà Xàtiva també hi ha jaleo, ara faig una entrada

    ResponElimina
  2. llibertat amb càrrecs:

    desobediència i atentat contra l'autoritat

    vaig a posar-ho a l'entrada

    ResponElimina
  3. dona, això de més o menys feliç... jo no ho tinc tan clar, pose la ma en el foc per a dir que ni de conya es desobediencia ni atentat contra la autoritat defendre els nostres drets i protestar contra la investidura d'unes corts plenes de polítics corruptes, hem pareix de vergonya, sempre paga qui més defen (no per els 5 sino per el moviment en general, a ells no els conec), i sempre sen surt qui te més poder.

    ResponElimina
  4. en això tens raó, per eixe motiu posa més o menys.
    però lo bo és ke estan fora

    ResponElimina