dimecres, 27 d’abril del 2011

Operació V de Votacions

Anonymous presents Operación V de Votaciones from AnonVids on Vimeo.


Com ja havíem comentat la setmana passada, avui toca parlar de les actuacions programades per Anonymous, el grup ciberactivista del que ja vam parlar, i la iniciativa #nolesvotes, amb la qual es perseguís acabar amb el bipartidisme en l'estat Espanyol, i aconseguir, de forma definitiva, una sistema de govern verdaderament democràtic i transparent.

Aquestes actuacions, que es duran a terme les properes eleccions municipals i autonòmiques del 22 de Maig, es coneixen sota el nom de Operació V de Votacions (o Operación V de Votaciones en castellà), i tenen l'objectiu d'informar als votants sobre quines son les accions antidemocràtiques que ha dut els tres principals partits a terme, accions que han aprovat entre ells encara que la gran majoria del ciutadans s'oposara... Això, sense tenir en compte els casos de corrupció en els que els principals imputats han sortit "de rosetes" mentre que els centenars, pot ser milers d'afectats continuen patint per tot allò que els especuladors i malversadors van fer (casos sobre els que aquesta operació també té intenció d'informar).

Aquesta operació consta de tres parts, o accions, que es realitzaran, oficialment, entre els dies 13 i 20 de Maig (encara que qualsevol que vulga, pot començar ja; l'únic important es que es respecten els dies de reflexió, es a dir, el 21 i el 22 d'aquest mes):

1) Paperstorm entre el 13 i el 20 de Maig:

Una Paperstorm no es més que una alliberació massiva de cartells, pamflets, pegatines, i demés documents informatius, impresos normalment en paper (de fet, la traducció de Paperstorm es "Tempesta de Paper"). Dur a terme aquest tipus d'acció es tan senzill com imprimir els cartells o flyiers, i eixir de nit per a anar apegant-los per tota la teva ciutat (o barri, si vius en una ciutat massa gran per a tu sol), sense cap tipus de molèstia. Al blog de la OpVdeVotaciones podeu trobar uns quants ja fets, però es quasi segur que sortiran més al llarg dels pròxims dies:





2) Carta imprimible

La següent fase consisteix en fer aplegar a tots els llocs aquesta carta:


Aquesta fase es un poc més senzilla, ja que aquesta carta la podem enviar per correu electrònic a tots els nostres contactes (i així estalviar paper), o si preferim el mètode oficial, imprimir-la en paper i enviar-la a organismes oficials, associacions, representants polítics, etc... Tan sols hi ha que tirar d'un poc d'imaginació i escollir bé el mètode d'enviament per a cada persona. Una altra idea bona seria aprofitar el potencial de les xarxes socials que permeten compartir fotos i, per exemple, muntar aquesta carta i etiquetar a tots els nostres contactes.

3) Atac DDOS o de denegació de servei

La setmana passada ja vam parlar un poc del que eren els atacs DDOS. Doncs be, si volíeu sentir-vos un poc "hackers" (dins del que permet la llei), aquesta es la vostra primera oportunitat. El que anem a fer a continuació es explicar un poc com es fa, però si voleu més informació continue recomanant-vos el blog de l'Operació (el qual tindreu que visitar si voleu saber quina o quines webs seran l'objectiu de la protesta):

El primer que necessitarem es el programa per a poder fer les peticions d'accés massives que bloquejaran la web (o webs) objectiu: podeu descarregar-lo ací. Una vegada l'executeu, voreu una cosa així:


Després, tindrem que seguir el següents passos abans de llençar-lo:
a) Deixar marcada l'opció "manual mode (to pussies)".
b) En "Select your target", en l'apartat de "URL" introduirem la pagina web que anem a bloquejar. Es molt important que després d'haver-ho fet que fem clic en "Lock on". Recorde que si volem saber quina web es en la que anem a fer la protesta, tindrem que visitar regularment el blog de l'Operació.
c) I ara tan sols queda polsar el botó que diu "INMA CHARGIN MAH LAZER", y el programa començarà a fer peticions fins que polsem el botó que diu "Stop flooding".

I de moment, eixes son les accions que hi ha planificades, però encara queden moltes més: en aquesta web podeu encontrar algunes idees que s'han anat recopilant, però qualsevol idea nova deuria funcionar. Si voleu utilitzar cartells que tan sols facen referència a la iniciativa #nolesvotes, en aquesta altra web podeu encontrar més material gràfic. Però qualsevol cosa nova, com dic, funcionarà igualment: la idea principal (fer que en les pròximes eleccions comence la fi del sistema bipartidista) es te que transmetre, siga com siga.

Amb un poc d'esforç per part de tots, pot ser ho aconseguirem.

-Blog de Operación V de Votaciones.
-Wiki NoLesVotes.
-Hashtag de Twitter per a #opvdevotaciones.

3 comentaris:

  1. que entrades fas parks jajajajaj, molt wapo la informació sobre com bloquejar un web... molt interessant... gràcies i no les fages tan llargues jajajaja, es conya un abraç, per cert, cuant tingues això que et vaig demanar fes-meu saber, un abraç

    ResponElimina
  2. ahi, ahi parry... ara ke venen les eleccions ves difonent informació com akesta!

    ResponElimina
  3. Pos nada anem a votar-li a Rosa Díez (no es un partido pequeño?)

    ResponElimina